http://Een%20Acteur%20Fysieke%20Veiligheid%20(AFV)%20van%202-Rescue%20tijdens%20het%20werken%20op%20hoogte%20voor%20de%20HRT

Echte hoogvliegers

Kijk eens naar onze hoogvlieger!

Onze Acteurs Fysieke Veiligheid (AFV) zijn getraind om elke situatie zo realistisch mogelijk na te bootsen. Daar horen in ons geval vooral onveilige situaties bij. Maar hoe maak je die dan tóch zo veilig mogelijk? Bij 2-Rescue doen we dat door verschillende opleidingen en cursussen te volgen. Met onze certificaten op zak gaan we vervolgens eens flink omdenken. Hoe dat in zijn werk gaat?

Nou, stel je voor. Iemand is aan het werk als glazenwasser. Wanneer deze persoon eindelijk bij de penthouses van een flatgebouw is aangekomen, valt hij of zij flauw. En nu? Dan schiet het Reddingsteam Hoogteverschillen (RTH) van de brandweer te hulp. Het RTH moet natuurlijk ook getraind worden, op een zo realistisch mogelijke manier.

Dat is het moment waarop wij in de startblokken springen! We willen namelijk dat het RTH ook de communicatie met het slachtoffer kan beoefenen. En dat slachtoffer? Dat zal best wel een beetje bang zijn. Dus moet daar een écht mens komen te liggen. Bungelend in een bakje, op grote hoogte. Dan gaan we omdenken. Als je slachtoffer wilt zijn op hoogte, zal je dus moeten kunnen werken op hoogte. En wat als het slachtoffer niet eens in een bak ligt, maar bungelt in een harnas? Dan moet je verstand hebben van hanging suspension trauma. Vandaar dat wij onze AFV’ers hebben laten certificeren voor werken op hoogte en hebben bijgespijkerd op protocollair niveau. Zo houden we Nederland samen veilig.

Werken op en vallen van hoogte, is slechts één van onze vele specialismen. Met de inzet van al onze specialismen houden wij onveiligheden veilig en komt jouw scenario nóg dichter bij de realiteit.

Meer weten over onze specialismen?