Over ons

Een belevenis waar cursisten niet
over uitgesproken raken.

Ons verhaal

Hulpverleners en veiligheidsexperts weten het maar al te goed: de samenleving is onvoorspelbaar. Van nul tot nood gaat het vaak in luttele seconden. Ineens heb je te maken met een bedrijfsongeval, calamiteit of ramp. Het zijn situaties waarin handelen telt, zeker als seconden het verschil maken. Maar hoe weet je dat wát je doet, ook het juiste is?

Bij 2-Rescue zijn wij ervan overtuigd dat goed voorbereide en getrainde hulpverleners een essentiële rol spelen in het veilig houden van onze samenleving. Bekwaam handelen in noodsituaties gaat immers niet vanzelf. Daarom leren wij, al sinds de oprichting van 2-Rescue in 2000, hulpverleners om te durven vertrouwen op het eigen handelen. Wij werken met realistische oefenomgevingen en onvoorspelbare situaties. In zo’n omgeving de stress voelbaar maken, geeft hulpverleners de beste basis voor de praktijk.

 

 

Vertrouwen vormt de basis om samen te werken, met elkaar en met onze opdrachtgevers. Wij kennen onze klanten persoonlijk en weten precies wat hun organisatiedoelen en persoonlijke leerdoelen zijn. Samen bepalen we de onderdelen die nodig zijn om het gewenste resultaat te realiseren. Zo maken we van elke training maatwerk, waardoor doelen worden behaald, altijd!

Ons team bestaat uit ervaren trainers en acteurs. De trainers zijn stuk voor stuk veiligheidsexperts met jarenlange ervaring als professioneel hulpverlener. De noodsituatie herkennen, daar draait het om. Zij weten precies wanneer handelen telt en leren hulpverleners om in elke situatie de focus te houden en te doen wat juist is. Onze acteurs spelen hun rol meesterlijk, waardoor trainingen als extra realistisch worden ervaren.

Naast kennis en ervaring zit ons DNA barstensvol creativiteit. Wij geven kleur aan trainingen en komen vaak net even anders uit de hoek. Bij 2-Rescue wordt trainen een belevenis. Het is niet alleen leuk en leerzaam, maar het zorgt ervoor dat iedere hulpverlener straks, als het écht moet, de juiste beslissingen maakt en elke situatie snel meester is.

Laatste nieuws

Echte hoogvliegers

Naast het vervangen van verlichting, zijn onze Acteurs Fysieke Veiligheid (AFV) getraind in werken op en vallen van hoogte
Read More

Let op: rookmelders verplicht

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders niet alleen verplicht voor nieuwbouw, maar óók voor bestaande bouw
Read More

Team up 2-Rescue

Wil jij ons helpen om Nederland iedere dag veiliger te maken? Dan ben jij misschien wel geschikt als vrijwilliger
Read More

De manier van opleiden bij 2-Rescue
is een belevenis waar cursisten niet
over uitgesproken raken. Bekijk onze
werkwijze hieronder.

Het uitgangspunt

Wanneer een nieuw project ons bereikt, beginnen wij altijd met het doel. Of het nu voor een nieuwe klant is, of voor één van onze vertrouwde zakenpartners. Voor ieder nieuw project plannen wij een afspraak in, waarbij we alle te behalen oefendoelen bespreken. Vanuit deze doelen bekijken wij welke acteurs, expertises en ensceneringsmaterialen het beste ingezet kunnen worden.

De draaiboeken

De scenario’s

De oefening

De veiligheid

De evaluatie

De verbindende factor

De blauwe plekken

De praktische voordelen