http://Een%20BHV'er%20tijdens%20het%20onderdeel%20brandbestrijding%20van%20de%20opleiding%20bedrijfshulpverlening%20(BHV)%20van%202-Rescue

Basisopleiding & Herhaling BHV

Met onze basisopleiding Bedrijfshulpverlening (BHV) zorgen we ervoor dat jij jouw organisatie veilig houdt. Zo leren we je spoedeisende én niet-spoedeisende hulp verlenen, hoe je een brand veilig te lijf gaat en behandelen we alle leerpunten van communicatie & ontruiming. Deze basisopleiding duurt 16 uur, verdeeld over 2 hele dagen. En die dagen? Die plannen we natuurlijk in overleg in. De opleiding wordt gegeven in ons oefenpand in Eindhoven. Je hebt hiervoor geen vooropleiding nodig. Wél moeten deelnemers de Nederlandse of Engelse taal voldoende beheersen. Het lesboek krijg je van ons en wanneer je slaagt heb je je certificaat BHV in de pocket. Indien de cursus niet succesvol wordt afgesloten, zal in overleg met de kandidaat of opdrachtgever een nieuwe datum worden afgesproken om alsnog het certificaat te behalen. Eventuele extra kosten zullen op nacalculatie worden gefactureerd.

Opleidingsverloop:

 • Eén dagdeel Eerste hulp spoedeisend
 • Eén dagdeel Eerste hulp niet spoedeisend
 • Eén dagdeel Brandbestrijding
 • Eén dagdeel Ontruiming en Communicatie

Examen:

Het examen wordt tijdens de lessen afgenomen door de docent. Alle benodigde competenties worden getoetst. Bij geschiktheid ontvangt de deelnemer het certificaat BHV.

Met onze herhaling BHV zorgen we ervoor dat jouw kennis altijd up-to-date is, volgens de meest recente richtlijnen. Deze herhaling duurt 8 aaneengesloten klokuren. Binnen één dag sta je dus weer je mannetje in een noodsituatie. Je mag deze uren ook verdelen over twee dagdelen. Wij zorgen ervoor dat je buiten deze uren geen zelfstudie meer hoeft te doen. Het studiemateriaal voor deze cursus wordt aangeboden door 2-Rescue. We plannen de data voor deze opleiding in overleg. De opleiding vindt plaats in ons oefenpand in Eindhoven. Je hebt voor deelname aan deze opleiding een geldig BHV-diploma nodig. Daarnaast dien je de Nederlandse of Engelse taal voldoende te beheersen. Indien de cursus niet succesvol wordt afgesloten, zal in overleg met de kandidaat of opdrachtgever een nieuwe datum worden afgesproken om alsnog het certificaat te behalen. Eventuele extra kosten zullen op nacalculatie worden gefactureerd

Opleidingsverloop:

 • 1 dagdeel Eerste hulp
 • 1 dagdeel Brand, Ontruimen en Communicatie

Examen:

Alle competenties worden tijdens de lessen getoetst. Zo moet je jaarlijks o.a. reanimeren, een brand blussen en ontruimen. Wanneer niet kan worden vastgesteld dat de kandidaat beschikt over de BHV-vaardigheden, vervalt de geldigheid van het certificaat.

Aanvullend bieden wij ook een BHV Standaard Herhalingsopleiding aan inclusief drieluik.

Deze opleiding duurt 8 aaneengesloten klokuren in één dag. Tijdens deze dynamisch opleiding wordt er eveneens gebruik gemaakt van een acteur fysieke veiligheid. Samen met de docent B&O en docent ELH zullen er voor jou een aantal praktische calamiteiteninzetten geënsceneerd worden. Data voor deze opleiding zijn in overleg in te plannen. De deelnemer dient in het bezit te zijn van het certificaat BHV
en te beschikken over voldoende beheersing van de Nederlandse of Engelse taal. Het studiemateriaal voor deze cursus wordt verzorgd door 2-Rescue. Indien de cursus niet succesvol wordt afgesloten, zal in overleg met de kandidaat of opdrachtgever een nieuwe datum worden afgesproken om alsnog het certificaat te behalen. Eventuele extra kosten zullen op nacalculatie worden gefactureerd.

Opleidingsverloop:

 • 1 dagdeel Eerste hulp
 • 1 dagdeel Brand, Ontruimen en Communicatie
 • Inclusief 2 á 3 praktijkinzetten d.m.v. 1 of 2 acteur.

Examen:

Alle competenties worden tijdens de lessen getoetst. Zo moet je jaarlijks o.a. reanimeren, een brand blussen en ontruimen. Wanneer niet kan worden vastgesteld dat de kandidaat beschikt over de BHV-vaardigheden, vervalt de geldigheid van het certificaat.

Liever van alle gemakken voorzien? Dan bieden wij een combinatie aan van de BHV Standaard Plus Herhalingsopleiding. Deze opleiding duurt 16 klokuren verdeeld over het jaar in 4 dagdelen. De opleiding kan verzorgd worden op locatie of op onze eigen locatie in Eindhoven. Data voor deze opleiding zijn in overleg in te plannen. De deelnemer dient in het bezit te zijn van het certificaat BHV en te beschikken over voldoende beheersing van de Nederlandse of Engelse taal. Het studiemateriaal voor deze cursus wordt verzorgd door 2-Rescue en zelfstudie is niet benodigd. Indien de cursus niet succesvol wordt afgesloten, zal in overleg met de kandidaat of opdrachtgever een nieuwe datum worden afgesproken om alsnog het certificaat te behalen. Eventuele extra kosten zullen op nacalculatie worden gefactureerd.

Opleidingsverloop:

 • Eerste hulp les spoedeisend ( 4 klokuren in het 1 e kwartaal )
 • Brandbestrijding ( 4 klokuren in het 2 e kwartaal )
 • Eerste hulp les niet spoedeisend ( 4 klokuren in het 3 e kwartaal )
 • Ontruiming en Communicatie ( 4 klokuren in het 4 e kwartaal

Examen:
Alle competenties worden tijdens de lessen getoetst. Zo moet je jaarlijks o.a. reanimeren, een brand blussen en ontruimen. Wanneer niet kan worden vastgesteld dat de kandidaat beschikt over de BHV-vaardigheden, vervalt de geldigheid van het certificaat.

Om nieuwe BHV’ers op te leiden voor jouw BHV-organisatie bieden tevens wij de combi-basisopleiding voor het onderdeel BOC aan. De opleiding richt zich op brandbestrijding, ontruiming en communicatie. Deze BOC opleiding duurt 8 klokuren, in één dag. Deze opleiding wordt gegeven op onze eigen locatie in Eindhoven. Data voor deze opleiding zijn in overleg in te plannen. De deelnemer dient te beschikken over voldoende beheersing van de Nederlandse of Engelse taal. Verder is er geen vooropleiding vereist.

Opleidingsverloop:

 • 4 klokuren (1 dagdeel) Brandbestrijding
 • 4 klokuren (1 dagdeel) Ontruiming en Communicatie

Examen:
Het examen wordt tijdens de lessen afgenomen door de docent. Alle benodigde competenties worden getoetst. Je dient veilig een deur te kunnen openen, te kunnen ontruimen en diverse soorten branden te blussen.

Natuurlijk bieden wij eveneens een combi-herhalingsopleiding voor het onderdeel BOC aan. Deze herhalingsopleiding duurt totaal 8 klokuren per jaar. Deze opleiding wordt gegeven op onze eigen locatie in Eindhoven. Data voor deze opleiding zijn in overleg in te plannen. De deelnemer dient in het bezit te zijn van het certificaat BHV en te beschikken over voldoende beheersing van de Nederlandse of Engelse taal. Het studiemateriaal voor deze cursus wordt verzorgd door 2-Rescue en zelfstudie is niet benodigd. Indien de cursus niet succesvol wordt afgesloten, zal in overleg met de kandidaat of opdrachtgever een nieuwe datum worden afgesproken om alsnog het certificaat te behalen. Eventuele extra kosten zullen op nacalculatie worden gefactureerd.

Opleidingsverloop:

 • 4 klokuren Brandbestrijding
 • 4 klokuren Ontruiming en Communicatie

Examen:
Alle competenties worden tijdens de lessen getoetst. Zo moet je jaarlijks o.a. een brand blussen, ontruimen en veilig toegang verschaffen door toepassing van de juiste deurprocedure. Wanneer niet kan worden vastgesteld dat de kandidaat beschikt over de BOC-vaardigheden, vervalt de geldigheid van het certificaat.

Om nieuwe EHBO’ers op te leiden voor jouw BHV-organisatie, bieden we tevens de combi-basisopleiding voor het onderdeel EHBO aan. Deze kan de module Levensreddend Handelen (LRH) van de basisopleiding BHV vervangen. Deze basis opleiding duurt 24 klokuren verdeeld over 6 dagdelen
en wordt gegeven op onze locatie in Eindhoven. Data voor deze opleiding zijn in overleg in te plannen. De deelnemer dient te beschikken over voldoende beheersing van de Nederlandse of Engelse taal. Verder is er geen vooropleiding vereist. Het studiemateriaal voor deze cursus wordt verzorgd door 2-Rescue en zelfstudie is niet benodigd. Indien de cursus niet succesvol wordt afgesloten, zal in overleg met de kandidaat of opdrachtgever een nieuwe datum worden afgesproken om alsnog het certificaat te behalen. Eventuele extra kosten zullen op nacalculatie worden gefactureerd.

Opleidingsverloop (6 dagdelen):

 • 4 dagdelen les
 • 1 dagdeel examentraining

Examen:
Examen wordt afgenomen door onze eigen examinatoren conform de ERF-richtlijnen, of door
de examinatoren van het Oranje Kruis, wanneer het examen conform het oranje kruis wordt
afgelegd.

Ten slotte bieden wij de combi-herhalingsopleiding voor het onderdeel EHBO aan. Deze herhalingsopleiding duurt 14 klokuren per jaar. Lessen van minimaal 2 uur. Deze opleiding wordt verzorgd op onze locatie in Eindhoven. Data voor deze opleiding zijn in overleg in te plannen. De deelnemer dient in het bezit te zijn van het certificaat BHV en te beschikken over voldoende beheersing van de Nederlandse of Engelse taal. Het studiemateriaal voor deze cursus wordt verzorgd door 2-Rescue en zelfstudie is niet benodigd. Indien de cursus niet succesvol wordt afgesloten, zal in overleg met de kandidaat of opdrachtgever een nieuwe datum worden afgesproken om alsnog het certificaat te behalen. Eventuele extra kosten zullen op nacalculatie worden gefactureerd.

Opleidingsverloop:

 • 7 klokuren Spoedeisende hulpverlening
 • 7 klokuren Niet Spoedeisende hulpverlening

Examen:

Het examen wordt door de docent afgenomen, door middel van het toetsen van de benodigde competenties.

Liever direct aan de slag?

Meld je aan