http://De%20uitreiking%20van%20het%20certificaat%20HBHV%20na%20de%20opleiding%20hoofd%20bedrijfshulpverlening%20van%202-Rescue

Basisopleiding & Herhaling Hoofd BHV

Met onze basisopleiding Hoofd Bedrijfshulpverlening (HBHV) zorgen we ervoor dat jij jouw team veilig houdt. Deze opleiding is speciaal ontworpen voor organisaties van meer dan 50 medewerkers, om leiding te kunnen geven aan en beleid te kunnen maken voor jouw BHV-organisatie. Zo verfrissen we je kennis van de wet- en regelgeving, leren we je alles over de taken en eisen omtrent BHV en het ARBO-beleid, bespreken én oefenen we verschillende casussen, en komen ook eigen ervaringen aan bod. Je leert namelijk het meest van ervaring, geloven wij. Voor deze opleiding heb je de basisopleiding BHV nodig.

Deze basisopleiding HBHV duurt 16 uur, verdeeld over 2 hele dagen. Daarna wordt er een examendag ingepland van 8 uur. Tussen de opleiding en het examen heb je 10 weken de tijd om een stappenplan op te zetten voor jouw BHV-organisatie. Hier is ongeveer 60 uur zelfstudie voor nodig. Deze opleiding vindt plaats in ons oefenpand in Eindhoven. De data voor deze opleiding worden in overleg gepland. Je hebt voor deelname een certificaat BHV nodig. Tevens dienen deelnemers de Nederlandse of Engelse taal voldoende te beheersen. Het lesboek krijg je van ons en wanneer jouw BHV-plan wordt goedgekeurd mag je deelnemen aan het examen Coördinator/HBHV. Dit examen bestaat uit een theoretisch deel met open vragen en een mondelinge verdediging van jouw BHV-plan. En daarna? Daarna heb je je certificaat Coördinator/HBHV in de pocket! Indien de cursus niet succesvol wordt afgesloten, zal in overleg met de kandidaat of opdrachtgever een nieuwe datum worden afgesproken om alsnog het certificaat te behalen. Eventuele extra kosten zullen op nacalculatie worden gefactureerd.

Tijdens de cursus wordt de volgende lesstof aangeboden:
Wettelijk zijn er BHV-taken aan een werkgever opgedragen. De beleidsmatige invulling van deze taken kan ingevuld worden door een Coördinator / Hoofd BHV. De Coördinator /Hoofd BHV maakt de vertaalslag van beleid naar uitvoering, is belast met het voorkomen en beperken van calamiteiten en de evaluatie van voorgevallen calamiteiten.

  • Wet en regelgeving,
  • Taken en eisen BHV,
  • Arbo-beleid,
  • Van RI&E naar BHV-organisatie,
  • Opzet en managen BHV-organisatie,
  • Controleren en bijsturen.

Examen:
Indien het opgestelde BHV-plan tijdig is ingediend en goedgekeurd kun je deelnemen aan het examen Coördinator BHV/Hoofd BHV. Het examen bestaat uit een theoretisch deel met open vragen en het mondeling verdedigen van jouw BHV-plan. Bij goed gevolg voor beide onderdelen ontvang je het diploma Coördinator/Hoofd BHV.

Met onze herhaling HBHV zorgen we ervoor dat jouw kennis altijd up-to-date is, volgens de meest recente richtlijnen. Deze herhaling duurt 8 uur per jaar. Binnen één dag sta je dus weer je mannetje in een noodsituatie. Wij zorgen ervoor dat je buiten deze uren geen zelfstudie meer hoeft te doen. Deze opleiding vindt plaats in ons oefenpand in Eindhoven. Je hebt voor deelname aan deze opleiding een geldig BHV-diploma en het certificaat Coördinator/HBHV nodig. Tevens dienen deelnemers de Nederlandse of Engelse taal voldoende te beheersen. Data voor deze opleiding worden in overleg gepland. Het studiemateriaal zit bij de opleiding inbegrepen. Indien de cursus niet succesvol wordt afgesloten, zal in overleg met de kandidaat of opdrachtgever een nieuwe datum worden afgesproken om alsnog het certificaat te behalen. Eventuele extra kosten zullen op nacalculatie worden gefactureerd.

Het beleidsmatig op orde brengen van de bedrijfsveiligheid is een verantwoordelijke taak. Weet jij of er wijzigingen zijn in de wet? Is jouw BHV-plan nog up-to-date? Om te zorgen dat alles veilig en volgens de wet blijft verlopen is het goed om de Herhalingscursus Coördinator/Hoofd BHV te volgen. Na deze dag ben je weer volledig op de hoogte en kun je jouw taak als Coördinator/Hoofd BHV goed uit voeren.

Tijdens de cursus wordt de volgende lesstof aangeboden:

  • Opfrissing wetgeving,
  • BHV-plan,
  • Bespreken casussen,
  • Eigen ervaringen.

Examen:
Aan het einde van de cursusdag wordt er een toets afgenomen bij een voldoende resultaat ontvang je het certificaat herhaling Coördinator / hoofd BHV.

Liever direct aan de slag?

Meld je aan